27 Ιουνίου

Ανακοίνωση από την ΟΜΕ-ΟΤΕ για την θερμική καταπόνηση Featured

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ειδικότερα σε συνθήκες καύσωνα, υφίσταται ανάγκη ιδιαίτερα αυξημένης προσοχής στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα στους εξωτερικούς, διότι οι επιπτώσεις στην υγεία όλων μας μπορούν να είναι δυσάρεστες (π.χ. θερμοπληξία). Πιο συγκεκριμένα, σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 38 βαθμών κελσίου καθίσταται υποχρεωτική η αποφυγή της εργασίας ή η μετακύλησή της σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα και όχι απαραίτητα εντός της ημέρας.

Για τους Συναδέλφους που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, ο προγραμματισμός των εργασιών πρέπει να γίνεται στις ώρες που δεν υπάρχει ακραία θερμική καταπόνηση και έντονη ηλιοφάνεια.

Για τους κλειστούς χώρους εργασίας, να υπάρχει ο κατάλληλος κλιματισμός και εξαερισμός και ικανοποιητικός αριθμός διαλειμμάτων, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα επαρκούς ξεκούρασης. Επιπλέον, συνεχής επαφή των συναδέλφων και ειδικά όσων έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας (καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, αρτηριακή πίεση, κ.α.) με τον Ιατρό Εργασίας και με τις Επιτροπές Υγείας & Ασφάλειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει μέριμνα για παροχή διευκολύνσεων κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τους χώρους εργασίας.

Καλούμε τη Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τηρηθούν οι νόμιμες υποχρεώσεις, τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους σε συνεργασία με τις Ε.Υ.Α.Ε. και τα Σωματεία – Μέλη να παρακολουθήσουν από κοντά την εφαρμογή όλων των μέτρων που υπαγορεύονται από τον Νόμο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ – ΟΤE

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ