06 Σεπτεμβρίου

Ανακοίνωση Προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης 06/09/2017

Αθήνα, 06-09-2017

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της ΟΜΕ–ΟΤΕ με εκπροσώπους της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ στην οποία μας παρουσιάστηκαν τα 2 καταληκτικά προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά ελεύθερη συμμετοχή των συναδέλφων που έχουν τουλάχιστον δεκαετή προϋπηρεσία στον Όμιλο ΟΤΕ (εξαιρούνται οι συνάδελφοι από το ΙΤ, ICT, Cosmote TV και μέρος του B2B) με αποζημίωση 28 ατομικών μικτών μισθών και 2 επιπλέον μισθών για κάθε τέκνο με ανώτατο όριο τους 10 μισθούς για τα τέκνα και τη νόμιμη αποζημίωση. Παράλληλα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεχίζεται το πρόγραμμα της ιδιωτικής ασφάλισης και η παροχή υπαλληλικών τηλεπικοινωνιακών προϊόντων για τρία χρόνια.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά τους περίπου 728 συναδέλφους που θεμελιώνουν πλήρη ή μειωμένη σύνταξη έως το 2023 με αναπλήρωση μισθού από 70% έως και 85%. Σε αυτό το πρόγραμμα καταβάλλεται η νόμιμη αποζημίωση, οι ασφαλιστικές εισφορές για όλα τα ταμεία (υγεία, σύνταξη, επικουρική σύνταξη, εφάπαξ). Επιπλέον, καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές για το διάστημα της στρατιωτικής θητείας όπου χρειαστεί. Έως την ημερομηνία συνταξιοδότησης συνεχίζεται το πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης και οι ειδικές εκπτώσεις στα προϊόντα του Ομίλου ΟΤΕ .

Τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης αναμένονται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 08/09 με καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής έως και 18/09. Όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν θα υπογράψουν τα σχετικά έντυπα από 20/09 έως και 28/09.

Εμείς ως ΟΜΕ–ΟΤΕ θα σταθούμε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο για να αποφασίσει ελεύθερα και χωρίς πιέσεις για το αν θα κάνει χρήση ή όχι των σχετικών προγραμμάτων.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα για τους συναδέλφους που περιλαμβάνονται στο δεύτερο πρόγραμμα πως πλέον δεν υπάρχει νομοθετική κάλυψη για τη διασφάλιση των συνταξιοδοτικών προϋποθέσεων.

Ζητάμε άμεσα την αναπλήρωση όλων των θέσεων εργασίας, κάτι στο οποίο η Διοίκηση έχει σταθεί αφερέγγυα παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασίλης Λάμπρου                                     Δημήτρης Φούκας