11 Σεπτεμβρίου

Ανακοίνωση ΑΚΕ ομίλου ΟΤΕ Featured

 

11 Σεπτεμβρίου 2017

Αναζητούμε την υπευθυνότητα

Συνάδελφοι,

Με τεράστιο προβληματισμό διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΣΥΝ.ΕΝ.Α. (ΠΑΣΚΕ) στις 8/9/17 που περιλαμβάνει πληροφορίες για την νέα εθελούσια και την απαίτησή της προς την ΟΜΕ-ΟΤΕ να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ. Μας προτείνει αποχή από τις διαπραγματεύσεις για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ),ενώ ο Γεν. Γραμματέας της ΟΜΕ-ΟΤΕ και εκπρόσωπος του ΣΥΝ.ΕΝ.Α. ταυτόχρονα στην ενημέρωση της Θεσσαλονίκης το πρωί της Παρασκευής 8/9/17, μιλούσε για προσπάθεια διεκδίκησης της νέας ΣΣΕ. Εκτων πραγμάτων προκύπτει ότι η παράταξή του κυκλοφόρησε εν μέσω της ενημέρωσης ανακοίνωση σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Οι συνάδελφοι του ΣΥΝ.ΕΝ.Α .ή πάνε να αλλάξουν την παγκόσμια τακτική των συνδικάτων που απεργούν για να φέρουν τους εργοδότες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για υπογραφή των ΣΣΕ ή είναι ανεύθυνοι. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, που είναι η απαίτηση του συνόλου των συναδέλφων για υπογραφή ΣΣΕ και αυτή συνεχίζουν την γνώριμη τακτική τους.

Υπενθυμίζουμεότι η σύγκλιση των συλλογικών οργάνων της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν γίνεται μέσα από ευκαιριακές ανακοινώσεις, αλλά όπως προβλέπεται μέσα από τα όργανα και το καταστατικό της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Είναι γνωστό και με σύμφωνη γνώμη της διαπαραταξιακής επιτροπής της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των Προέδρων των πρωτοβαθμίων σωματείων, που έχουν ξεκινήσει τις εκλογικές διαδικασίες και βρίσκονται στις τοπικές γενικές συνελεύσεις τους σε όλη την Ελλάδα ,ότι το επόμενο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/9/17.Κυρίαρχό του θέμα θα είναι η ενημέρωση και χάραξη στρατηγικής, από την έως τώρα πορεία της ΣΣΕ και απ’ τα στοιχεία που έχει ζητήσει η ΟΜΕ-ΟΤΕ από την Διοίκηση, ώστε να προσέλθουμε προετοιμασμένοι στην πρώτη ουσιαστικά συνάντηση για διαπραγμάτευση.

Καλούμε τους συναδέλφους του ΣΥΝ.ΕΝ.Α. να απαρνηθούν τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές που τους κατατάσσουν σε ανεύθυνες και μικρές παρατάξειςκαι να επιστρέψουν στον δρόμο της ενότητας, της πραγματικότητας, της λογικής και της υπευθυνότητας. Σκοπός όλων μας πρέπει να είναι η κοινή προσπάθεια ενημέρωσης και διεκδικητικής ετοιμότητας των συναδέλφων απέναντι σε μία Διοίκηση που τα θέλει όλα δικά της. Ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ και να επικεντρωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα για υπογραφή της νέας ΣΣΕ με θετικό πρόσημο.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογήενόψει των εκλογών των πρωτοβαθμίων σωματείων, είναι καταδικαστέα τόσο από εμάς όσο και από το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ. Εμείς θα προχωρήσουμε με αίσθημα ευθύνης όπως διαχρονικά πράττουμε μέχρι σήμερα, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες μας καθώς επίσης τις ανάγκες όλων των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο.

Την νέα ΣΣΕ την απαιτούν και θα την επιβάλουν οι εργαζόμενοι!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΚΕ ομίλου ΟΤΕ

Ο Καιρός

booked.net

Πρωτοσέλιδα

Ειδήσεις

Πρόσφατα 'Αρθρα

Τυχαίες Εικόνες

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πατήστε ΕΔΩ για να Επικοινωνήσετε με την Α.Κ.Ε. Ομίλου Ο.Τ.Ε.