12 Νοεμβρίου

Συνάντηση Της ΟΜΕ-ΟΤΕ Με Τα Κόμματα Featured

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 5% ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ DT

Διαπαραταξιακή επιτροπή της ΟΜΕ–ΟΤΕ συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με εκπροσώπους των κομμάτων Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων.
Παράλληλα, ζητήσαμε συνάντηση και με τον Υπουργό Οικονομικών κο Τσακαλώτο προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Δυστυχώς αρνήθηκε να μας συναντήσει! Έτσι αντιλαμβάνονται από την Κυβέρνηση τον διάλογο.
Εκφράσαμε την έντονη αντίθεσή μας στην περαιτέρω πώληση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς επίσης και στη νέα συμφωνία που περνά από τη Βουλή με την οποία το Δημόσιο απεμπολεί σημαντικά δικαιώματα ελέγχου (π.χ. δικαίωμα βέτο σε μεταφορά της έδρας ή έργου στο εξωτερικό). Αλλά το πιο τραγικό είναι ότι εάν ψηφιστεί η «ντροπολογία» δεν θα χρειάζεται σε όποια νέα τροποποίηση σύμβασης η κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Σύσσωμα όλα τα Κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν την αντίθεσή τους στην ενέργεια αυτή και δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν στη Βουλή κάθε σχετική τροπολογία ή νομοσχέδιο όποτε και εάν έρθει.
Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να αποσύρει την προς ψήφιση τροπολογία/νομοσχέδιο και να αντιληφθεί πως τα πρόσκαιρα οφέλη από την πώληση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, θα εξανεμιστούν μονομιάς για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του κράτους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ–ΟΤΕ ήδη συνεδριάζει προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τις οποίες θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση. Καλούμε τους συναδέλφους του Ομίλου ΟΤΕ σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Ο Καιρός

booked.net

Πρωτοσέλιδα

Ειδήσεις

Πρόσφατα 'Αρθρα

Τυχαίες Εικόνες

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πατήστε ΕΔΩ για να Επικοινωνήσετε με την Α.Κ.Ε. Ομίλου Ο.Τ.Ε.